Sunday, October 17, 2010

tips MENCINTAI pasangan

perkahwinan merupakan aku janji antara suami dan isteri, untuk hidup bersama dan saling menyayangi selamanya..... perkahwinan jgk adlh prose mengenali hati budi pasangan dan menerima dirinya sebahagian drpd diri kita..... sini saya nak share tips2 yg membantu diri kita mecintai pasangan kita setiap masa spjg perkahwinan kita.....






  • TUNJUKKAN RASA CINTA KITA
    • jangan berhenti tunjukkan rasa cinta kita pada psgn kita....walau dah lama kawin pon, jgn malu2 nak romantik2, nak cakap i love u ke, bg ciuman cinta setiap pagi dan malam.. :)
  • JANGAN PENDAM PERASAAN
    • sedangkan lidah lg tergigit apetah lg suami isteri... so kalau anda berasa x puas hati atau ada apa2 yg perlu dikongsi dgn pasgn, juz luahkan je..jgn pendam2...lama2 makan dalam plak nanti...sekiranya perkara tu terlalu menyakitkan, susun lah kata sebaik2nya agar xde yg terluka..
  • TERIMA KETIDAKSEMPURNAAN PASANGAN
    • masa bercinta, kita rasa psgn kita tu la, manusia plg sempurna buat kita...tp bile dh kawen, sedikit sbyk, kita akan rasa, dia xdelah sesempurna seperti yg disangka...sbb psgn kita tu manusia biase mcm kita jgk yg x sempurna...tp jgn amik tu sbg halangan untuk mencintai psgn kita..
  • RINGAN TEKANAN
    • jika kita tgk psgn kita ni stress smcm je, bantu lah die ringankan stress tu..mmg kdg2 kita xdpt setelkan stress tu, tp at least kurang la jgk kan... ajaklah psgn tu makan luar ke, amik angin malam yg sejuk2 tu ke, atau just dgr luahan hatinya....dan berikan sokongan padu kpdnya..
  • KOMUNIKASI DUA HALA
    • carilah peluang untuk kita berbicara dgn psgn kita....rumahtangga yg terlalu sunyi buat hubungan jd bosan....
p/s ; selamat mencuba ye kawan2..sama2 kita mengecap bahagia fi dunya wal akhirah... :)

3 comments:

  1. wow...nice info,,
    akan saya jadikan panduan.
    Tengs :P

    ReplyDelete
  2. saya suka entry ni..menarik..

    ReplyDelete